Migrare proiect către TIA PORTAL și construire HMI – Curs 4

Pentru a putea face migrare proiect catre TIA PORTAL avem nevoie atât de TIA PORTAL cât și de SIMATIC MANAGER cel puțin aceeași versiune cu cea în care a fost creat proiectul inițial.

În cursul de astăzi vom începe cu arhivarea proiectului creat până acum în SIMATIC MANAGER. Această arhivă o vom folosi pentru a migra proiectul de pe o mașină virtuală la alta.

Migrare proiect către TIA PORTAL și construire HMI - Curs 4

Migrare proiect către TIA PORTAL propriu-zisă

După ce desfacem proiectul pe noua mașină virtuală vom deschide TIA PORTAL și vom începe să facem migrare proiect către TIA PORTAL propriu zisă . Astfel vom crea un proiect nou în TIA PORTAL ceva de servi ca viitorul proiect migrat. În TIA PORTAL din meniul „Project” folosim opțiunea „Migrate project”, selectăm proiectul nostru creat un SIMATIC MANAGER și bifăm opțiunea de migrare cu tot cu configurația hardware.

După migrare verificăm avertizările și erorile procesului dacă este cazul. Apoi verificăm în TIA PORTAL componența configurației hardware și a blocurilor de program. După ce verificăm componența proiectului migrat putem închide SIMATIC MANAGER.

Mai departe vom creea în TIA PORTAL aceeași grafică ce am creat în cursul anterior în wincc V7.4. Pentru acest lucru ne alegem un panou operator KP700 ce îl vom folosi Pentru a crea HMI-ul.

KP700 - HMI TIA PORTAL

După ce am ales panoul operator configurăm conexiunea cu PLC-ul migrat. Creem un ecran pe care vom afișa motorul, cele 3 butoane și opțiunile de simulare. Definim apoi lista de taguri conectate la PLC. În final creem conexiunile dintre elementele grafice și tagurile definite.

La final emulăm HMI-ul și simulăm PLC-ul cu softul migrat pentru a observa grafica implementată.

Proiect TIA Portal SIMULAT

În următorul tutorial vom discuta despre cum face grafice și cum definim loguri de alarme în WinCC.

Dacă îți place munca mea nu uita să dai like, să te abonezi și să distribui acest clip și cu prietenii tăi!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/miniAutoMan

Canal Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCypjIJlHYQ_OZ283wqsCrJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.