Alarme și Grafice în WinCC – Cursul 5

În cursul de astăzi vom discuta despre posibilitatea de a introduce loguri de Alarme și Grafice în WinCC 7.4. Cu această posibilitate îmbunătățim modul de urmărire al evenimentelor reducând necesarul de atenție.

De ce Alarme și Grafice în WinCC

Dacă până acum am discutat despre cum creem grafică și cum o animăm, de data aceasta introducem conceptul de istoric al sistemului SCADA. Această facilitate înbunătățește eficiența în monitorizare și control. În primul rând prin faptul că operatorul nu mai este obligat să își focuseze atenția continuu peste toate elementele grafice. Cu o așezare corectă în pagină, operatorul va trebui să își concentreze mare parte a atenției pe zona de alarmare și pe graficele de funcționare.

Alarme și Grafice în WinCC

Introducând loguri de alarme și grafice în WinCC îmbunătățim totodată și tracking-ul asupra instalației. Astfel putem vizualiza modul de funcționare al utilajelor în ultimele zile, săptămâni, etc în funcție de configurarile făcute.

Alarme și Grafice în WinCC

Astfel pe parcusul cursului video vom descoperi cum creem arhivele de Alarm Logs și arhivele Tag Logs în cadrul WinCC-ului. Apoi vom introduce în PDL-ul nostru elementele grafice necesare afișării alarmelor și graficelor. În Graphic Designer vom configura elementele astfel încât să le conectăm la arhivele dedicate din cadrul WinCC-ului.

La final, intrăm în simulare și începem activarea alarmelor declarate. Discutăm sumar despre tipurile de arhive de alarme. În exemple vom discuta despre alarme normale dar și despre alarme activabile prin metoda Falling Edge.

Alarme și Grafice în WinCC

De altfel în modul de simulare vă prezint și diferențele dintre graficele de conțin Process Tags și Archieved Tags. De altfel la graficele declarate vom atașa și tabelul de valori astfel încât să putem urmări, folosind scroll-ul, valorile tagurilor în timp.

În cursul următor vom face o scurtă introducere despre cum folosim acțiunile în Graphic designer urmând ca în Cursul 7 să creem prima noastră miniuzină folosind toate elementele învățate.

Dacă îți place munca mea nu uita să dai like, să te abonezi și să distribui acest clip și cu prietenii tăi!

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/miniAutoMan

Canal Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCypjIJlHYQ_OZ283wqsCrJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.